This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

WORKSHOPS

Na twee jaar corona vinden wij het tijd om terug nieuwe mensen te leren kennen, handen uit de mouwen te steken en horizonten te verruimen. In ons atelier brengen we een tof team bij elkaar die jullie in een gemoedelijke sfeer een introductie geeft tot verschillende artistieke ambachten waaronder keramiek, schilderen, bloemschikken, tufting en veel meer. Wij geloven in de kracht van kruisbestuiving en willen graag de creativiteit in jullie aanwakkeren. Workshops anders dan anders, maar met dubbel zoveel plezier. Benieuwd? Neem een kijkje hierbeneden!

Meet the team

Ellen

Ellen is de bezielster van deze atelier. In, jawel, 2020, volle coronatijd startte haar keramiek avontuur. Wat begon als een eenmalige cursus, werd al snel een hobby en nu een fulltime job.

In 2021 richtte ze haar eigen merk "Ellen Debie Ceramics" op waarmee ze porseleinen statement juwelen op de markt brengt. Hoewel porselein een onverwacht materiaal voor juwelen is, betekent dit dat elk stuk zorgvuldig met de hand gemaakt is en daarom een ​​unieke identiteit van kleur, textuur en vorm heeft.

Na 2 jaar van thuis te werken, besloot Ellen dat het tijd werd om opzoek te gaan naar een co-working project om kruisbestuiving te stimuleren. In April 2022 kwam "Atelier Ellen Debie" tot leven met als de bedoeling een tof team samen te brengen die jullie in gemoedelijke sfeer een introductie geeft tot verscheidene ambachten. Graag wil ze haar unieke kijk op de keramiek naar voor brengen in de cursussen en gaat ze steeds op zoek naar anderen die een ambacht op unieke wijze brengen en willen delen.

Gianna

Gianna startte in 2020 met kleien, door gekende redenen kon de draaicursus waarvoor ze zich toen inschreef niet van start gaan en besloot ze alvast thuis met wat handopbouw te experimenten. Flashforward naar 2022, een paar cursussen, ettelijke uren kleien en een gedeeld atelier (Club Bonheur) later is het duidelijk dat handopbouw haar ding is. Af en toe vindt ze haar weg terug naar het draaiwiel, maar de liefde voor pinchpots, platen en mallen is sterker.

De focus van haar werk ligt voornamelijk op organische vormen en eeuwig experimenteren; met materialen, kleuren en vormgeven. Daarnaast zoekt zo ook graag de grenzen op tussen het praktische en puur esthetische aspect van objecten. ‘Wanneer en hoe verliest gebruiksgoed het nuttige aspect en wordt het meer een object?’. Of ‘Hoever kan je gaan maar blijft het toch nog bruikbaar?’. Een vaas is steeds prachtig met bloemen, maar ze hoopt ook stuks te maken die an sich een meerwaarde vormen voor iemands interieur.

Ze hoopt een ieder alvast warm te kunnen maken voor keramiek en jullie te laten ontdekken hoeveel er te leren en experimenteren valt met vorm, kleur en techniek!

Liesbet

Liesbet is de oprichter en bezieler van studio Lera.

In 2019, na een woelige periode in haar professionele carrière als HR verantwoordelijke, ging ze op zoek naar manieren om te ontspannen. Werken met klei deed dat helemaal voor haar!
Uit dat laatste ontstond haar keramiek studio: Studio Lera (Lera betekent ‘klei’ in het Zweeds), waar ze haar passie volledig kwijt kan in het werken met haar handen en het creëren van keramiek voor alledaags gebruik. Zowel handopbouw als draaien op de schijf groeiden uit tot een verslaving en een constante zoektocht naar het verfijnen van technieken en het ontwikkelen van een eigen stijl. Na een intensieve leerperiode kriebelt het dan ook om kennis te delen met anderen!

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.